werkwijze
Aanmelding
U kunt zich telefonisch of via de email aanmelden voor behandeling. Ik neem dan telefonisch contact met u op en bespreek met u in het kort wat er aan de hand is en of uw hulpvraag past binnen mijn praktijk. Als dat zo is kunnen we een afspraak maken voor een intake gesprek.
In het intake gesprek zullen we nader kennis maken, de problemen in kaart brengen en onderzoeken de wat er nodig is om verandering tot stand te brengen. We spreken dan een aantal zittingen af en zullen dan evalueren of de behandeling voldoet aan de verwachtingen en wensen.
Behandeling
Afhankelijk van de problematiek en de hulpvraag zal de behandeling individueel plaatsvinden of samen met partner/en of gezin. Ook bij een individuele behandeling zal ik vaak voorstellen om minstens een keer met uw naast betrokkenen te komen. Zij kennen u het beste en kunnen een belangrijke rol spelen bij het begrijpen van wat er aan de hand is en wat er in hun ogen moet gebeuren om tot verbetering te komen. Daarnaast is het ook belangrijk om een proces van verandering, steun te krijgen van mensen uit uw naaste omgeving.
Samenwerking
Ik werk alleen, maar wel in nauwe samenwerking met een aantal vrijgevestigde collega’s vanuit verschillende disciplines, zoals klinisch psycholoog/psychotherapeut, psychiater en diëtiste. Met hen heb ik regelmatig overleg en kan ik ook middels korte lijnen verwijzen als dat nodig blijkt.
EFT
EFT is een relatie therapie die ontwikkeld is door Sue Johnson. Zij heeft zich sterk laten inspireren door de hechtingstheorie (onderzocht en beschreven door psychiater John Bowlby). Behoefte aan verbinden/hechten, zit in onze genen. Dat geldt niet alleen voor relaties tussen ouders en kinderen, maar ook voor relaties tussen volwassenen partners. Wanneer partners zich goed verbonden weten met elkaar, vormt dit een stevige basis voor de relatie en kunnen zij ook in moeilijke tijden op elkaar bouwen en gehoor vinden bij elkaar.
Wanneer mensen in hun relatie elkaar niet goed (meer) kunnen bereiken, roept dit veel stress op wat kan leiden tot terugkerende ruzies of verwijten of toenemende verwijdering, waardoor partners elkaar nog verder kwijt dreigen te raken. Het lukt dan steeds minder goed om de gewone problemen van het leven samen tot een oplossing te brengen. Mensen zeggen dan vaak: “Onze ruzies gaan helemaal nergens meer over!” Kleine dingen kunnen uitlopen tot heftige emoties, die de regie over de relatie totaal lijken over te nemen.
Voor dergelijke problematiek is EFT een mooi kompas om uit deze wir war van emoties de weg weer te vinden en belangrijker nog: elkaar weer terug te vinden.
Voor meer informatie over EFT: